17 Şubat 2017 Cuma

Blog sitesi google analyticse nasıl bağlanır



Bu yazımızda google analytics mülk hesabı oluşturma ve blogger blog sitemiz için google analytics'ten izleme kimliği nasıl alınır başlıkları üzerinde duracağız.

Google analytics ile web siteniz arasında bağlantı kurarak, sitemizin ziyaretçi potansiyeli hakkında bir çok detaylı rapor ile bilgi edinebiliyoruz. Örneğin anlık ziyaretçi takibi ile o an sitemizde kaç kişi var, hangi sayfalarımızı inceliyorlar, hangi illerden bağlanmışlar, hangi cihazlardan bağlanmışlar (masaüstü, mobil), mobil hangi işletim sistemini kullanıyorlar (android, ios), hangi web tarayıcısını kullanıyorlar gibi bir çok detaylı bilgi elde edebiliyoruz.

Google analytics neredeyse tüm webmasterlar tarafından kullanılan bir uygulama. Webmasterlar google analytics sayesinde ziyaretçi durumlarına göre içeriklerini şekillendirerek ziyaretçi potansiyellerini arttırma yoluna gitmektedirler.

Google analytics'e giriş yapabilmek için bir gmail hesabı ile https://www.google.com/analytics/ sitesine yapmanız gerekiyor. Sonrasında yeni yeni mülk takibi oluşturarak izleme kimliğini edinmemiz gerekiyor.

İzleme kimliği UA ile başlayan bir sayı veya bir javascript kodu olarak kullanılabilir. Blog sitenizde izleme kimliğini Ayalar menüsünden Diğer başlığı altındaki "Google Analytics" bölümündeki boş kutuya yapıştırıp Ayarları Kaydet seçeneği ile kayıt yapılmalıdır.

Bazı durumlarda blog sitemizde javascript kodunu da kullanmamız gerekebilir. Bunun için Şablon Menüsünden sonra Html Özelleştir tıkladıktan sonra web sitemizin kodlarının en üstünde <head> etiketinden sonra javascript izleme kodunu yerleştirip Şablonu Kaydet seçeneğini tıklamamız yeterli.

Konuyla ilgili videomuzu izleyebilirsiz.




Benzer Yayınlar

Blog sitesi google analyticse nasıl bağlanır
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Mail listemize abone olarak, yeni makalelerden anında haberdar olabilirsiniz.